Ajankohtaista

05.06.2008: Optiikan kysyntä kansainvälisessä nousussa

Pääomasijoittaja Canelco Capitalin* hallinnoima rahasto ostaa Leppävirralla toimivan Oplatek Oy:n yhdessä yrityksen avainhenkilöiden kanssa. Oplatek on ainoa pohjoismainen yritys, joka on erikoistunut vaativien optisten komponenttien ja optomekaanisten järjestelmien valmistamiseen teollisuudelle. Yritysjärjestelyn tavoitteena on vahvistaa Oplatekin resursseja ja saada toiminta nopeaan kasvuun hyödyntämällä nykytrendiä, jossa optiikan käyttö lisääntyy voimakkaasti eri teollisuuden aloilla.

Oplatek on valmistanut vuodesta 1984 alkaen vaativia optisia tuotteita, jotka koostuvat  korkealuokkaisista prismoista, linsseistä,  valaisimista ja valokuiduista. Lisäksi yritys toimittaa antureita ja järjestelmiä, joissa em. tuotteita yhdistetään hienemekaniikkaan ja elektroniikkaan. Tuotteita hyödynnetään laajasti eri toimialoilla - esimerkiksi lentokenttien kiitoratojen uppovalaisimissa, vesihanojen liiketunnistimissa ja  hammaspaikka-aineen valokovetuksessa. Tietoliikenneteollisuus käyttää Oplatekin valokuitua. Yritys työllistää Leppävirralla 32 henkilöä ja sen liikevaihto vuonna 2007 oli 3,2 MEUR sisältäen valokuidut. Noin 90 prosenttia yrityksen tuotannosta päätyy asiakkaiden kautta kansainvälisille markkinoille.

Canelco Capitalin toteuttamassa yritysjärjestelyssä osa Oplatekin nykyisistä avainhenkilöistä ja myöhemmin nimitettävä uusi toimitusjohtaja tulevat yhtiön uusiksi omistajiksi Canelcon hallinnoiman rahaston kanssa.  Kun uusi toimitusjohtaja aloittaa, pääomistaja Jori Waissi siirtyy hallituksen puheenjohtajaksi ja jatkaa edelleen yrityksen yhtenä omistajana ja aktiivisena toimijana.

Järjestelyn tavoitteena on vahvistaa Oplatekin resursseja ja kasvaa vahvasti sekä olemassa olevien että uusien asiakkuuksien kautta. "Oplatek on erinomaisesti hoidettu, valittuun osaamisalueeseen keskittynyt yritys. Uskomme, että tälle Pohjoismaissa osin ainutlaatuiselle ja korkealuokkaiselle osaamiselle on vahvaa kysyntää laajemmassakin asiakaskunnassa. Optiikan käyttö erilaisten teollisten tuotteiden osana lisääntyy jatkuvasti , potentiaalia on paljon erityisesti mittaamiseen ja analysointiin liittyvillä tuotealueilla", toteaa Canelco Capitalin sijoitusjohtaja Eero Liimatainen.

"Yhteistyö Canelco Capitalin kanssa antaa mahdollisuuden kasvattaa yhtiön liiketoimintaa tehokkaammin ja saamme myös uusia näkemyksiä kehittämiseen. Hallittu yrittäjäpolven vaihdos on myös jatkuvuuden kannalta erinoimainen asia" , toteaa Oplatekin toimitusjohtaja Jori Waissi.

Lisätietoja:

Sijoitusjohtaja Eero Liimatainen, Canelco Capital Oy
puhelin: 0400-606 371, sähköposti: eero.liimatainen@canelco.fi

Toimitusjohtaja Jori Waissi, Oplatek
puhelin: 044-766 8813,

 http://www.oplatek.com/

*Canelco Capital Oy on irtaantunut pääomasijoittaja Sentica Partners Oy:stä liiketoimintasiirrolla toukokuussa 2009.Takaisin© 2009 Canelco Capital Oy