Ajankohtaista

21.01.2009: Toivalan Konepaja panostaa voimakkaasti energiatoimialaan

Toivalan Konepajan sukupolvenvaihdoksessa yhtiön perustaja Vesa Mikkonen myy yhtiöstä 60 % pojalleen Risto Mikkoselle ja 40 % pääomasijoittaja Canelco Capital Oy:n* hallinnoimalle rahastolle. Yhtiön toimitusjohtajaksi on nimitetty Risto Mikkonen. Toivalan Konepajan päätuotteita ovat isot savupiiput, savukanavat, erilaiset säiliöt, lämmönvaihtimet ja tuulivoimalan rungot. Yhtiön palveluksessa on 27 työntekijää ja sen liikevaihto on noin 6,5 M€.    

"Olen toiminut yrittäjänä 30 vuotta. Kun nyt oli mahdollisuus siirtää elämäntyö pojalleni, joka jatkaa sitä yhdessä vahvan kumppanin kanssa, olen hyvin tyytyväinen lopputulokseen", toteaa Vesa Mikkonen."Jatkan työntekoa yrityksessä vielä jonkin aikaa, jotta omistajanvaihdos saadaan tehtyä joustavasti."       

"Toivalan Konepaja on hyvässä kunnossa oleva yhtiö. Kun talon sisältä vielä löytyi uusi omistaja ja toimitusjohtaja, jolla on selkeä näkemys yhtiön tulevaisuudesta, on Canelco Capitalin erittäin mielekästä olla mukana toteuttamassa järjestelyä. Yhtiö on viime vuosina  panostanut voimakkaasti energiaan liittyviin tuotteisiin ja palveluihin yhteistyössä asiakkaidensa kanssa. Tulevaisuudessa kasvua haetaan nimenomaan tältä sektorilta. Tällöin myös yrityskaupat ovat mahdollisia", toteaa Toivalan Konepajan hallituksen puheenjohtaja, Canelco Capitalin toimitusjohtaja Mikko Kuparinen.

" Vaikka yleinen suhdanne on tällä hetkellä huono, se ei estänyt omistusjärjestelyn toteuttamista, kun mukana on Canelco Capitalin kaltainen hyvä kumppani. Olen iloinen päästessäni jatkamaan yhtiön toimintaa vahvoista lähtökohdista. Ammattitaitoisen ja osaavan henkilöstön, hyvän tilauskannan sekä yrityskaupan  tuomien lisäresurssien myötä tulevaisuuden rakentamisen haaste on hyvä ottaa vastaan juuri nyt," kiteyttää toimitusjohtaja Risto Mikkonen.        

Lisätietoja:

Risto Mikkonen, toimitusjohtaja, Toivalan Konepaja Oy
+ 358-44 533 7787, risto.mikkonen@toivalankonepaja.fi

Mikko Kuparinen, toimitusjohtaja, Canelco Capital Oy
+358-400 606 055, mikko.kuparinen@canelco.fi

Toivalan Konepaja Oy

Toivalan Konepaja Oy on 1985 perustettu keskiraskas konepaja, joka sijaitsee Siilinjärvellä.  Sen päätuotteet ovat isot savupiiput, savukanavat, erilaiset säiliöt, lämmönvaihtimet sekä tuulivoimalan rungot. Yhtiöllä on 27 työntekijää ja sen liikevaihto on noin 6,5  M€. http://www.toivalankonepaja.fi/

*Canelco Capital Oy on irtaantunut pääomasijoittaja Sentica Partners Oy:stä liiketoimintasiirrolla toukokuussa 2009.Takaisin© 2009 Canelco Capital Oy