Ajankohtaista

06.02.2007: Lisää raaka-ainetta jatkojalostukseen

Anaika Wood Ltd Oy on ostanut Lieksan Aseman sahan lappeenrantalaiselta Kartiopuu Oy:ltä. Anaika Wood toimittaa sahatavaraa jatkojalostettavaksi kasvaville Japanin ja Euroopan markkinoille. Yrityksen omistavat Avarlink Oy, Hartor Consulting Oy ja Canelco Capitalin* hallinnoima rahasto Karinvest Oy.

Lieksan Aseman sahalla jalostetaan Pohjois-Karjalan pienpuuraaka-ainetta. Nyt solmitun kaupan myötä tavoitteena on lisätä paikallisen pienpuun käyttöä ja moninkertaistaa tuotannon määrä. Raaka-aineena käytetään etupäässä harvennushakkuista saatavaa mänty- ja kuusipienpuuta, jonka suurin toimittaja on Vapo Timber Oy.

Anaika Wood toimittaa sahatavaransa Anaika Components Ltd Oy:lle, joka jatkojalostaa korkealaatuista puuta Japanin ja Euroopan markkinoille. Japanissa tuotteista rakennetaan taloja, Euroopassa ne ovat suosittuja muun muassa piharakentamisen erilaisissa katoksissa ja lasten leikkikenttärakenteissa.

Pohjois-Karjalan talousmetsissä on paljon harvennettavia metsiä, joiden arvoa voidaan nostaa jatkojalostamalla pienpuuta paikallisessa tuotantolaitoksessa. Perinteiseen sahaukseen huonosti soveltuva pienpuu on sopivaa liimapuupalkin raaka-ainetta. Laatunsa puolesta Pohjois-Karjalan puu - etenkin mänty - on kilpailuvaltti kansainvälisillä markkinoilla.

"Mekaanisen puunjalostuksen jatkojalosteiden tuottaminen on kasvava bisnes, jossa tarvitaan yhä enemmän laadukasta raaka-ainetta. Nyt solmittu yrityskauppa täydentää merkittävästi raaka-aineen saantia ketjussa", toteaa Canelco Capitalin sijoitusjohtaja Mikko Kuparinen.

Lisätietoja:

sijoitusjohtaja Mikko Kuparinen, Canelco Capital Oy                                     puhelin: 0400-606 055 sähköposti: mikko.kuparinen@canelco.fi

toimitusjohtaja Markku Maukonen, Anaika Wood Ltd Oy                                puhelin: 0400-190062 sähköposti: markku.maukonen@anaica.com

*Canelco Capital Oy on irtaantunut pääomasijoittaja Sentica Partners Oy:stä liiketoimintasiirrolla toukokuussa 2009.Takaisin© 2009 Canelco Capital Oy