Ajankohtaista

03.05.2010: Uudet omistajat panostavat huoltoon ja kasvuun

Pääomasijoittaja Canelco Capitalin hallinnoima rahasto on ostanut 50 prosenttia poraus- ja kairauslaitteisiin erikoistuneesta Geomachine Oy:stä. Yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi ja osakkaaksi 50 prosentin omistusosuudella tulee Jukka Ylänen.  Yrityskauppa vahvistaa Geomachinen edellytyksiä kasvaa ja laajentaa huolto- ja palvelutoimintaansa.

Tuusulalainen Geomachine Oy suunnittelee, valmistaa, huoltaa ja myy maaperä- ja pohjatutkimukseen ja suunnitteluun tarvittavia, teloilla liikkuvia poraus- ja kairauslaitteita. Yritys on koko 26-vuotisen historiansa ajan panostanut vahvasti tuotekehitykseen. Asiakaskunta muodostuu maaperäsuunnittelun insinööritoimistoista ja urakoitsijoista, malminetsintäyhtiöistä sekä kaupungeista ja kunnista. Geomachinen markkina-alueita ovat tällä hetkellä Suomi, muut Pohjoismaat ja Venäjä - vientivolyymit ovat kasvussa ja toimialan kansainväliset kasvunäkymät ovat erittäin hyvät.

"Geomachinen hyvä kannattavuus ja vahva teknologinen osaaminen antavat pohjan laajentaa toimintaa sekä maantieteellisesti että ennen kaikkea huolto- ja palvelutoiminnan kehittämisen kautta", toteaa Jukka Ylänen, joka aloittaa Geomachinen toimitusjohtajana Kurt Karlssonin siirtyessä hoitamaan länsivientiin liittyviä projekteja määräajaksi. Nykyinen pääomistaja Antero Maskonen tukee puolestaan kotimaan myyntiä ja tuotekehitystä sovitun siirtymäkauden ajan.  

Kokenut kansainvälinen yritysjohtaja vetovastuuseen

 DI Jukka Ylänen (52 vuotta) on kansainvälisessä ympäristössä toiminut yritysjohtaja, jolla on pitkä kokemus toimialaa lähellä olevien yhtiöiden myynti- ja johtotehtävistä - viimeksi Jungheinrich-trukkien Ranskan yhtiön toimitusjohtajana sekä aiemmin Wärtsilän Voimala-divisioonan globaalina tuotejohtajana ja Wärtsilan Triesten moottoritehtaiden toimitusjohtajana. 

"Jukka Ylänen on prosessin aikana pystynyt skaalaamaan laajan kokemuksensa isommista yrityksistä pienemmän yrityksen kehitys- ja toimenpidesuunnitelmiksi. Nykyiset yrittäjät kokevat luovuttavansa yrityksensä hyviin käsiin ja ovat erittäin sitoutuneita osaltaan tukemaan siirtoprosessissa. Luotamme yhtiön menestykseen tulevaisuudessakin", kertoo Geomachinen hallituksen puheenjohtaja Jouko Pelkonen Canelco Capitalista.

Lisääntyvä infrarakentaminen, kasvava kaivostoiminta ja erilaiset maaperätutkimukset antavat Geomachinelle mahdollisuuden olla mukana laajemmassa trendinomaisessa kasvussa. Lisäksi Canelco Capitalin hallinnoima pääomarahasto antaa selkänojaa tulevaisuuden kasvulle, kehitykselle ja mahdollisille yritysjärjestelyille.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Jukka Ylänen, Geomachine Oy
puhelin: 0400-455 9880, sähköposti: jukka.ylanen@geomachine.fi

Johtaja, yritysjärjestelyt, Jouko Pelkonen, Canelco Capital Oy
puhelin: 040-556 2387, sähköposti: jouko.pelkonen@canelco.fi   

Geomachine
Geomachine Oy tarjoaa monipuoliset maaperätutkimukseen liittyvät teloilla liikkuvat poraus- ja kairauslaitteet. Yritys on alallaan markkinajohtaja Suomessa ja markkinoiden kakkonen Ruotsissa. Geomachinen liikevaihto vuonna 2009 oli noin 5,2 MEUR ja sen palveluksessa on 30 alan ammattilaista. http://www.geomachine.fi/

Canelco Capital
Pääomasijoittaja Canelco Capital Oy keskittyy pk-yritysten omistusjärjestelyihin. Canelcon sijoitustoiminnassa toteutuu sijoittajan, omistajaksi tulleen johdon sekä aktiivisten ja kokeneiden ammattisijoittajakumppaneiden yhteistoiminta, jolla vauhditetaan kohdeyhtiöitä vahvaan kasvuun. Canelco hallinnoi noin 55 miljoonan euron pääomia. Yhtiön palveluksessa on 6 pääomasijoitustoiminnan ammattilaista Helsingissä, Tampereella ja Kuopiossa. http://www.canelco.fi/  

 Takaisin© 2009 Canelco Capital Oy