Ajankohtaista

20.05.2010: Canelco Capital Oy irtautuu Blancco Oy:stä

"Blancco on erittäin vahva yritys kasvavalla bisnesalueella, irtautumisen ajankohta juuri nyt oli strategisesti paras mahdollinen"

Tiedonhävitykseen erikoistuneen Blancco Oy Ltd:n johto lunastaa pääomasijoittaja Canelco Capital Oy:n 26,4 prosentin omistusosuuden yhtiöstä. Jatkossa Blanccon hallituksen puheenjohtaja, Dr. Michael Röchner ja toimitusjohtaja Kim Väisänen omistavat yhtiöstä yhteensä noin 75 prosenttia. Vuonna 1997 perustettu Blancco teki viime vuonna yhtiön historian parhaan tuloksen. Jatkossa Blanccon strategia on tiukentaa otetta kansainvälisistä markkinoista ja kasvattaa tytäryhtiöiden määrää erityisesti Euroopassa.

Pääomasijoittaja on ollut mukana Blanccon omistajana lähes yhtiön perustamisesta lähtien. Canelco Capitalin toimitusjohtaja Mikko Kuparinen pitää yhteistyön vuosia erinomaisina ja irtautumisen ajankohtaa oikeana.

- Blancco on erittäin vahva yritys kasvavalla bisnesalueella. Irtaantumisen ajankohta on suunniteltu yhdessä omistajien kanssa ja on yhtiön kannalta strategisesti paras mahdollinen. Yhtiö on hyvissä, osaavissa käsissä. Tähän mennessä tehdyllä työllä on luotu hyvä kansainvälinen pohja. Blancco on kypsä siirtymään uuteen kehitysvaiheeseen, joka tulee käytännössä olemaan kansainvälisesti kasvuhakuista tytäryhtiöverkoston rakentamista sekä määrätietoista tuotekehitystä, toimitusjohtaja Mikko Kuparinen Canelco Capital Oy:stä toteaa.

Uusia yhtiöitä tulossa

Joensuussa pääpaikkaansa pitävä Blancco työllistää tällä hetkellä noin 70 henkilöä, joista reilut 40 työskentelee Suomessa. Blanccolla on toimistot Ruotsissa, Saksassa, Ranskassa, Iso-Britanniassa, USA:ssa, Kanadassa sekä Australiassa.

Maaliskuussa yhtiö kertoi uuden tytäryhtiön perustamisesta Japaniin, jossa tietojenhävittäjä kasvatti markkinoitaan viime vuonna yli 50 prosenttia. Yhtiö etenee myös uusien aluetoimistojen perustamisessa Espanjaan ja Italiaan. Samaan aikaan Blancco jatkaa liiketoimintamallin muuttamista jälleenmyyjä- ja franchising-toiminnoista itse omistamiinsa myynti- ja tytäryhtiöihin.

- Uusien yhtiöiden perustaminen ja ylösajo tulee olemaan useamman vuoden vaativa projekti. Osana yhtiön strategiaa nähtiin hyvänä, että omistus tiivistyy, sillä tuleva kehitysvaihe edellyttää omistajilta pitkäaikaista sitoutumista yritykseen, Blanccon toimitusjohtaja Kim Väisänen sanoo.

Historian paras vuosi

Blanccolle vuosi 2009 oli tuloksellisesti historian paras. Yhtiön liikevaihto kasvoi noin kolmanneksen ollen liki 3,5 miljoonaa euroa, Blancco Group -yritysryppään kokonaisliikevaihdon ollessa noin 5,5 miljoonaa euroa. Liikevaihdosta noin 90 prosenttia muodostui kansainvälisestä kaupasta.

Lisätietoja:

Canelco Capital Oy
Mikko Kuparinen
toimitusjohtaja
+358 400 606 055
mikko.kuparinen@canelco.fi


Blancco Oy Ltd
Kim Väisänen
toimitusjohtaja
+358 50 585 2885
kim.vaisanen@blancco.com

Geogroup
Geogroup Oy tarjoaa monipuolisia maaperätutkimukseen käytettäviä poraus- ja kairausvaunuja sekä  laitteitta. Yritys on alallaan markkinajohtaja Pohjoismaissa. Yrityksen liikevaihto vuonna 2009 oli noin 5,2 MEUR ja sen palveluksessa on 30 alan ammattilaista. www.geomachine.fi

Canelco Capital
Pääomasijoittaja Canelco Capital Oy keskittyy pk-yritysten omistusjärjestelyihin. Canelcon sijoitustoiminnassa toteutuu sijoittajan, omistajaksi tulleen johdon sekä aktiivisten ja kokeneiden ammattisijoittajakumppaneiden yhteistoiminta, jolla vauhditetaan kohdeyhtiöitä vahvaan kasvuun. Canelco hallinnoi noin 55 miljoonan euron pääomia. Yhtiön palveluksessa on 6 pääomasijoitustoiminnan ammattilaista Helsingissä, Tampereella ja Kuopiossa.
www.canelco.fi

 Takaisin© 2009 Canelco Capital Oy