Ajankohtaista

01.12.2010: Fastems osti TH-Tools –konsernin

Tamperelainen palvelu- ja automaatiotalo Fastems Oy Ab hankki 29.11.2010 solmitulla yrityskaupalla haltuunsa Vaasassa, Lahdessa, Tampereella ja Akaassa toimivan TH-Tools -konsernin koko osakekannan. Myyjinä olivat yrityksen toimiva johto sekä pääomasijoittaja Canelco Capital Oy.

Fastems vahvistaa kaupan avulla kotimaan palveluliiketoimintaansa sekä laajentaa että paikallistaa nykyistä tarjoamaansa. Noin sata henkilöä työllistävä TH-Tools on tunnettu monipuolisena metalliteollisuuden työkalu-, kiinnitin-, menetelmä- ja laiterakentajana. Tätä merkittävää osaamista tullaan hyödyntämään muun muassa Fastemsin kasvavan automaatioviennin kehittämisessä. Hankitun osaamisen avulla Fastems kykenee toimittamaan vaikka kokonaisen konepajan valmistusteknologian avaimet käteen -periaatteella, ja pitämään sen optimitavalla toiminnassa.

Osakekaupan yhteydessä TH-Tools Tampereen Ruskon osavalmistukseen keskittynyt liiketoiminta on myyty edelleen yksikön toimivalle johdolle.

TH-Toolsin liikevaihto oli vuonna 2009 noin 7,2 m€. Fastems on maailman markkinajohtaja joustavien valmistusjärjestelmien (FMS) valmistajana, ja se työllistää kaupan jälkeen maailmanlaajuisesti 380 henkeä.

Pääomasijoittaja Canelco Capital Oy keskittyy pk-yritysten omistusjärjestelyihin, ja se hallinnoi noin 45 miljoonan euron pääomia. Yhtiön palveluksessa on kuusi pääomasijoitustoiminnan ammattilaista Helsingissä, Tampereella ja Kuopiossa.

Lisätietoja:

Fastens Oy Ab
Toimitusjohtaja Jarmo Hyvönen
Puh. 050 5685 001
http://www.fastems.com/

TH-Tools Oy
Toimitusjohtaja Jari Saaranen
Puh. 046 850 9396

Canelco Capital Oy
Johtaja Pekka Hietala
Puh. 0400 606 026
http://www.canelco.fi/

 Takaisin© 2009 Canelco Capital Oy