Ajankohtaista

29.11.2012: Toolfac Oy:n omistusjärjestely tähtää kasvuun

Pääomasijoittaja Canelco Capitalin hallinnoimat rahastot on tullut mukaan Toolfac Oy:n toiseksi pääomistajaksi.  Yhtiön pääosakkaana ja toimitusjohtajana jatkaa Pekka Koponen. Yhtiön muut aiemmat osakkaat ovat myyneet omistusosuutensa tämän järjestelyn yhteydessä, mutta jatkavat yhtiön palveluksessa.

Iisalmelainen Toolfac Oy on merkittävä pienten hydraulisten ja pneumaattisten komponenttien ja kokoonpanojen valmistaja. Toolfac Oy on kasvanut vuodesta 2004 liikevaihdoltaan kaksinkertaiseksi. Toolfac Oy:n asiakaskunta muodostuu pääosin hydrauliikan ja pneumatiikan tuotannosta ja palveluista globaalille hydrauliikka-, laivamoottori-, kaivos- ja rakennusteollisuudelle. Yhtiön päämarkkina-alueita ovat tällä hetkellä kotimaan lisäksi vienti Eurooppa, Italia ja Korea.

"Toolfac Oy:n hyvä kannattavuus ja vahva teknologinen osaaminen antavat pohjan kasvattaa toimintaa. Tulemme oman toiminnan vahvan kehittämisen ohella tarkkailemaan mahdollisia epäorgaanisia kasvumahdollisuuksia", toteaa Pekka Koponen, Toolfac Oy:n toimitusjohtaja.

"Toolfac Oy on erittäin hyvin hoidettu ja johdettu yritys, iso kiitos siitä aiemmille omistajille. On ilo lähteä kehittämään sitä tästä eteenpäin", kertoo Pekka Hietala Canelco Capitalista.

Kotimainen teknologiateollisuus on vahvassa murroksessa. Suomi tarvitsee kasvuyrityksiä, kun yritykset kamppailevat samaan aikaan oman nykyisen kilpailukykynsä kanssa. Canelco Capitalin hallinnoimat pääomarahastot antavat selkänojaa tulevaisuuden kasvulle, kehitykselle ja mahdollisille yritysjärjestelyille.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Pekka Koponen, Toolfac Oy
puhelin: 040 5637988 sähköposti: pekka.koponen@toolfac.fi  

Johtaja, yritysjärjestelyt, Pekka Hietala, Canelco Capital Oy
puhelin: 0400-606 026, sähköposti: pekka.hietala@canelco.fi  

Toolfac Oy
Toolfac Oy tuottaa hydrauliikan ja pneumatiikan palveluja globaalille hydrauliikka-, laivamoottori-, kaivos- ja rakennusteollisuudelle. Toolfac Oy:n arvioitu liikevaihto vuonna 2012 on noin 5 MEUR ja sen palveluksessa on 50 alan ammattilaista. www.toolfac.fi

Canelco Capital
Pääomasijoittaja Canelco Capital Oy keskittyy pk-yritysten omistusjärjestelyihin. Canelcon sijoitustoiminnassa toteutuu sijoittajan, omistajaksi tulleen johdon sekä aktiivisten ja kokeneiden ammattisijoittajakumppaneiden yhteistoiminta, jolla vauhditetaan kohdeyhtiöitä vahvaan kasvuun. Canelco hallinnoi noin 45 miljoonan euron pääomia. Yhtiön palveluksessa on 6 pääomasijoitustoiminnan ammattilaista Helsingissä, Tampereella ja Kuopiossa. www.canelco.fi  Takaisin© 2009 Canelco Capital Oy