Ajankohtaista

20.05.2009: Savon Teknia, Karinvest ja Etelä-Savon Pääomarahasto yhdistyvät Itä-Suomen Rahastoksi

Kolme Itä-Suomessa toimivaa alueellista pääomarahastoa – Savon Teknia, Karinvest ja Etelä-Savon Pääomarahasto – yhdistyvät yhdeksi rahastoksi. Uusi Itä-Suomen Rahasto on kooltaan noin 10 miljoonaa euroa ja pystyy järjestelyn myötä entistä paremmin keskittymään pk-yritysten yrittäjäpolvenvaihdoksiin ja muihin yritysjärjestelyihin. Järjestelyn myötä rahastokokonaisuus muuttuu myös yksityisenemmistöiseksi.  Itä-Suomen Rahastoa hallinnoi Canelco Capital Oy, joka irtautui vastikään pääomasijoittaja Sentica Partnersista.

Uuden Itä-Suomen Rahaston suurimmat omistajat ovat Veraventure, Itä-Suomen Osuuspankit, Osuuskunta KPY sekä Kuopion, Joensuun ja Mikkelin kaupungit.  Järjestelyn yhteydessä eri rahastoissa aiemmin mukana olleet muut kunnat luopuivat omistuksestaan samalla, kun Itä-Suomen Osuuspankit panostivat uuteen rahastoon merkittävästi uutta pääomaa.
Itä-Suomen Rahastoa hallinnoi Sentica Partnersista vastikään irtautunut Canelco Capital Oy, joka on pk-yrityksien MBO/MBI-järjestelyihin erikoistunut hallinnointiyhtiö.  Rahaston toimitusjohtajana jatkaa Canelcon toimitusjohtaja Mikko Kuparinen.

”Järjestelyllä saatiin entistä vahvempi rahasto ja siihen lisää pääomia. Tällä tavalla pystytään tehokkaammin toteuttamaan valittua sijoitusstrategiaa.  Samalla entisten julkisten omistajien varoja vapautui niiden omaan ydintoimintaan. Itä-Suomen alueella on näköpiirissä lukuisia yrittäjäpolven vaihdoksia ja muita yritysjärjestelyitä eli paljon potentiaalia rahastolle, joka toimii aktiivisena pk-yritysten yritysjärjestelijänä ”, Mikko Kuparinen linjaa.

”Itä-Suomen rahastojen yhdistyminen on erittäin positiivinen asia, niin sijoittajien kuin potentiaalisten sijoituskohteiden puolesta. Riittävän suuri rahastokoko sekä tarkoituksenmukainen toiminta-alue yhdessä tehokkaan ja ammattimaisen hallinnoinnin kanssa ovat asioita, jotka palvelevat sekä markkinoita että rahaston omistajia parhaiten.  Myös uuden pääoman saaminen yksityisiltä sijoittajaryhmiltä on osoitus siitä, että alueellisen rahastotoiminnan kehittämisessä ollaan oikealla tiellä”, toteaa Veraventure Oy:n toimitusjohtaja Leo Houtsonen.

Yhdistymisen jälkeen Itä-Suomen Rahastossa on yli 20 eri toimialoilla toimivaa kohdeyhtiötä. Esimerkkejä kohdeyhtiöstä ovat muun muassa komposiittirakenteita valmistava Joptek Oy, teollisuuden kunnossapitoon erikoistunut SSG Sahala Oy, videovuokraamo Makuuni Oy, hirsitalovalmistaja Rantasalmi Oy, vaativia teollisuustuotteita valmistava Toivalan Konepaja Oy  sekä teollisuusoptiikan toimittaja Oplatek Oy.  

Rahaston  hallituksen puheenjohtajana toimii Etelä-Savon Osuuspankin toimitusjohtaja Kari Manninen sekä jäseninä Kuopion Osuuspankin pankinjohtaja Martti Leskinen, Finnveran palvelualuejohtaja Hannu Puhakka, Veraventuren toimitusjohtaja Leo Houtsonen, KPY:n toimitusjohtaja Lauri Kerman ja Kuopion kaupungin rahoitusjohtaja Heikki Nuutinen.                 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Mikko Kuparinen, Canelco Capital Oy
Puhelin: 0400-606 055, sähköposti: mikko.kuparinen@canelco.fi

Toimitusjohtaja Leo Houtsonen, Veraventure Oy
Puhelin: 020 460 3583, sähköposti: leo.houtsonen@veraventure.fiTakaisin© 2009 Canelco Capital Oy