Ajankohtaista

19.12.2013: KPA Unicon Group on ostanut Valmetin pienemmän kokoluokan lämpölaitos –liiketoiminnan Valmet Oyj:ltä

Liiketoimintajärjestelyt Suomessa ja Venäjällä

Suomessa ja Venäjällä Valmet myy pienen kokoluokan lämpölaitos -liiketoimintansa suomalaiselle KPA Uniconille. Liiketoiminta on nykyisin osa MW Power Oy:tä ja sen vuotuinen liikevaihto on ollut noin 20 miljoonaa euroa. Liiketoimintakauppaan kuuluvat Suomessa Kiuruveden toiminnot mukaan lukien tuotanto sekä Venäjällä Moskovan huoltotoiminnot. Suomen toiminnot työllistävät 68 henkilöä ja Venäjän toiminnot neljä henkilöä.

Kauppaan sisältyvät BioGrate- ja pellettiteknologiaan perustuvat pienen kokoluokan lämpölaitokset (tyypillisesti teholtaan alle 25 megawattia (MWth)), tuliputkiteknologiaan perustuvat öljy- ja kaasukattilat sekä näihin liittyvät palvelut.

Samassa yhteydessä Valmet ja KPA Unicon ovat sopineet yhteistyöstä BioGrate- ja pellettiteknologioiden kehittämisessä sekä arinoiden ja modulien valmistamisessa.

Suomen toimintojen osalta kauppa saadaan päätökseen vuoden 2014 tammikuun loppuun mennessä ja Venäjän toimintojen osalta vuoden 2014 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana.

KPA Unicon Group Oy on kattilalaitosten kokonaistoimituksiin ja elinkaaripalveluiden tarjoamiseen erikoistunut yritys. Tavoitteena on toimittaa asiakkaille valmiit ratkaisut lämmön- ja höyryntuotantotarpeisiin sekä tukipalvelut laitoksen käyttöaikana ja huoltojen yhteydessä. KPA Unicon Group Oy:n liikevaihto oli edellisellä tilikaudella (2012) noin 30 miljoonaa euroa ja liikevoitto noin 3,8 miljoonaa euroa. Konsernissa työskentelee 70 energia-alan ammattilaista.

Konsernin päätoimipaikka on Pieksämäellä. www.kpaunicon.com

Canelco Capital Oy keskittyy pk-yritysten omistusjärjestelyihin. Canelcon sijoitustoiminnassa toteutuu sijoittajan, omistajaksi tulleen johdon sekä aktiivisten ja kokeneiden ammattisijoittajakumppaneiden yhteistoiminta, jolla vauhditetaan kohdeyhtiöitä vahvaan kasvuun. Canelco hallinnoi noin 45 miljoonan euron pääomia. Yhtiön palveluksessa on kuusi pääomasijoitustoiminnan ammattilaista Helsingissä, Tampereella ja Kuopiossa.

www.canelco.fi  

Valmet Oyj:lla on yli 200 vuoden teollisuushistoria ja  yhtiö syntyy uudestaan sellu-, paperi- ja voimantuotantoliiketoiminnan irtautuessa Metso Oyj:stä 31.12.2013. Yhtiön  liikevaihto vuonna 2012 oli noin 3 miljardia euroa. Valmetin tavoitteena on tulla maailman parhaaksi asiakkaidensa palvelussa. Valmetin asiakkailleen tarjoamat palvelut kattavat kaiken kunnossapidon ulkoistuksesta tehtaiden ja voimalaitosten parannuksiin ja varaosiin. Vahvan teknologiatarjoomamme ytimen muodostavat kokonaiset sellutehtaat-, pehmopaperin-, kartongin- ja paperinvalmistuslinjat ja bioenergiaa tuottavat voimalaitokset.

Lue lisää www.valmet.com   

Lisätietoja:

Jorma Lehtoviita, strategiajohtaja, Lämpö ja Voimantuotanto, Sellu ja energia -liiketoimintalinja, tuleva Valmet, puh. 010 672 0000

Jukka-Pekka Kovanen, toimitusjohtaja, KPA Unicon, puh. 0207 749 203
Pekka Hietala, johtaja yritysjärjestelyt, Canelco Capital Oy, puh. 0400 606 026


 

 Takaisin© 2009 Canelco Capital Oy