Oplatek Group Oy

Oplatek Group Oy suunnittelee ja valmistaa vaativia, teollisuudessa käytettäviä optisia, kuituoptisia ja optomekaanisia tuotteita. Oplatek tarjoaa asiakkailleen monipuolisia palveluja tuotekehityksestä, testaukseen, tuotantoon ja laadunhallintaan. Yrityksellä on vuosittain yli 100 tyytyväistä sopimusasiakasta muun muassa mittalaite- ja laservalmistuksen aloilla. Yhtiön liikevaihdosta noin 40 prosenttia tulee suorasta viennistä ja 90 prosenttia päätyy asiakkaiden kautta kansainvälisille markkinoille. Oplatek on Suomen johtava toimija ja Skandinavian johtavia teollisuusoptiikan suunnittelu- ja valmistusyhtiöitä. Yhtiö on Suomen ainoa kaupallinen toimija, jolla on mahdollisuudet valmistaa valokuitua teollisuusmittakaavassa.

”Yksi vahvuutemme on, että meiltä löytyy optisessa ympäristössä erittäin monipuolista osaamista. Pystymme tarjoamaan asiakkaillemme one-stop-shop-konseptin. Asiakas saa yhdeltä toimijalta optiikan tuotteet tai komponentit suunnittelusta valmistukseen”, toimitusjohtaja Jyrki Huttunen kertoo.

Canelco tuli mukaan toimintaan keväällä 2008, kun yrityksessä toteutettiin sukupolvenvaihdos. Canelcon mukanaan tuoma toimintamalli, seurantatyökalut ja hyvät verkostot ovat olleet helpottamassa yrityksen kasvua ja menestymistä. Viimeisen kymmenen vuoden aikana yhtiö on kansainvälistynyt, liikevaihto lähes kaksinkertaistunut ja liikevoitto nelikertaistunut.

”Teimme 2017 merkittävän strategiapäivityksen ja meillä on kunnianhimoiset tavoitteet lähivuosille. Tulemme panostamaan uuden strategian mukaan kansainvälistymiseen merkittävästi lähivuosina ja etsimme aktiivisesti mahdollisuutta laajentua fyysisesti Keski-Eurooppaan sekä Skandinavian markkinoille. Aloitimme lisäksi mittavan, usean miljoonan euron investointiohjelman, jonka tavoitteena on varmistaa nykytuotteiden laadukas ja tehokas tuotanto sekä aloittaa uusien teknologisten ratkaisujen tarjoaminen asiakkaille”,  toteaa Jyrki Huttunen.

Palaa takaisin Omistukset-sivulle

Oplatek Group Oy, Leppävirta

Teollisuuden optiikan valmistus

Liikevaihto 4,7 miljoonaa euroa (2020)
Sijoitusvuosi 2008

KOHDEVASTAAVAT Eero Liimatainen, Mikko Kuparinen

Tulemme panostamaan uuden strategian mukaan kansainvälistymiseen merkittävästi lähivuosina ja etsimme aktiivisesti mahdollisuutta laajentua fyysisesti Keski-Eurooppaan sekä Skandinavian markkinoille.

Jyrki Huttunen
Toimitusjohtaja, Oplatek Oy