Oplatek Group Oy

Oplatek Group Oy

Teollisuuden optiikan valmistus

Liikevaihto 4,9 miljoonaa euroa (2021)
Omistusosuus 35,59 %
Sijoitusvuosi 2008

Kohdevastaavat: Eero Liimatainen, Mikko Kuparinen

Oplatek Group Oy suunnittelee ja valmistaa vaativia, teollisuudessa käytettäviä optisia, kuituoptisia ja optomekaanisia tuotteita. Oplatek tarjoaa asiakkailleen monipuolisia palveluja tuotekehityksestä testaukseen, tuotantoon ja laadunhallintaan. Yrityksellä on vuosittain yli 100 tyytyväistä asiakasta muun muassa mittalaite- ja laservalmistuksen aloilla. Yhtiön liikevaihdosta lähes 50 prosenttia tulee suorasta viennistä ja 90 prosenttia päätyy asiakkaiden kautta kansainvälisille markkinoille. Oplatek on Suomen johtava toimija ja Skandinavian johtavia teollisuusoptiikan suunnittelu- ja valmistusyhtiöitä. Yhtiö on Suomen ainoa kaupallinen toimija, jolla on kyky valmistaa valokuitua teollisuusmittakaavassa.

”Yksi vahvuutemme on, että meiltä löytyy erittäin monipuolista optiikan ja kuituoptiikan osaamista. Pystymme tarjoamaan asiakkaillemme one-stop-shop-konseptin. Asiakas saa yhdeltä toimijalta optiikan tuotteet tai komponentit suunnittelusta valmistukseen”, toimitusjohtaja Jyrki Huttunen kertoo.

Canelco tuli mukaan toimintaan keväällä 2008, kun yrityksessä toteutettiin sukupolvenvaihdos. Canelcon mukanaan tuoma toimintamalli, seurantatyökalut ja hyvät verkostot ovat olleet helpottamassa yrityksen kasvua ja menestymistä. Viimeisen kymmenen vuoden aikana yhtiö on kansainvälistynyt, liikevaihto lähes kaksinkertaistunut ja liikevoitto nelikertaistunut.

”Teimme 2017 merkittävän strategiapäivityksen ja meillä on kunnianhimoiset tavoitteet lähivuosille. Tulemme panostamaan uuden strategian mukaan kansainvälistymiseen merkittävästi ja etsimme aktiivisesti mahdollisuutta laajentua fyysisesti Keski-Eurooppaan sekä Skandinavian markkinoille. Vuosina 2017–2019 toteutimme lisäksi mittavan, usean miljoonan euron investointiohjelman, jonka tavoitteena on varmistaa nykytuotteiden laadukas ja tehokas tuotanto sekä tarjota myös uusia teknologisia ratkaisuja asiakkaille”, toteaa Jyrki Huttunen.

Palaa takaisin Omistukset-sivulle

Panostamme jatkuvasti voimakkaasti vientiin ja kansainvälistymiseen. Optiikka on toimialana voimakkaasti kasvava ja se on tunnustettu merkittäväksi tulevaisuuden (Key Enabling Technology) teknologiaksi. Pyrimme ottamaan osamme tuosta kasvavasta markkinasta.

Jyrki Huttunen, Toimitusjohtaja
Oplatek Oy

Lasin kuumennus, Oplatek Group.Tuote, Oplatek Group Oy.Komponetteja, Oplatek Group Oy.