Anaika Wood Group Ltd Oy

Anaika Wood Group Ltd Oy on merkittävä kotimainen puunjalostusyritys, jonka juuret ulottuvat vuoteen 1993. Yritys työllistää kolmen maakunnan alueella noin 150 puualan ammattilaista. Anaika Wood Groupin jalostuslaitokset sijaitsevat Lieksassa ja Joensuun Kiihtelysvaarassa. Sahalaitokset ovat Iisalmen Soinlahdessa ja Toivakassa.

Raaka-aineena Anaika käyttää lähipuuta: Savon ja Keski-Suomen suorarunkoista ja terveoksaista kuusta sekä kiinteää ja kaunisrakenteista Pohjois-Karjalan mäntyä. Puuraaka-aineen jalostetaan sahatavaraksi, höylätavaraksi ja liimapuuksi. Tuotannon sivutuotteena syntyy mm. kutterilastua koti- ja lemmikkieläinten kuivikkeeksi sekä sahanpurua ja haketta paperitehtaiden ja lämpölaitosten raaka-aineeksi.

Anaika Wood Groupin tuotannosta 30% koostuu liimapuupalkeista, 45% rakennehöylätavarasta ja 30% sahatavarasta. Suurin osa tuotteista viedään Japaniin ja muualle Aasiaan. Lisäksi tuotteita viedään eri puolille Eurooppaa, Pohjois-Afrikkaa ja Yhdysvaltoja.

Anaika Wood Group Ltd Oy:n raaka-ainehankinta perustuu kestävän metsätalouden periaatteisiin. Ympäristön huomioiminen ja puhtaat lähialueen raaka-aineet ovat tärkeitä toimintaa ohjaavia tekijöitä. Ympäristön kuormitusta pyritään pienentämään minimoimalla päästöjä ja energiankulutusta.

Palaa takaisin Omistukset-sivulle

Anaika Wood Group Ltd Oy, Lieksa

Mekaaninen puunjalostus

Liikevaihto 74,6 miljoonaa euroa (2020)
Sijoitusvuosi 1997

KOHDEVASTAAVAT Mikko Kuparinen, Esko Teerikorpi