Anaika Wood Group Ltd Oy

Anaika Wood Group Ltd Oy

Mekaaninen puunjalostus

Liikevaihto 84,3 M€ (2023)
Omistusosuus 47,06 %
Sijoitusvuosi 1997

Kohdevastaava: Mikko Kuparinen (hpj)

Anaika Wood Group Ltd Oy on merkittävä kotimainen puunjalostusyritys, jonka tuotteita ovat saha- ja höylätavara sekä liimapuupalkit ja levyt. Tuotteista noin 90 % menee vientiin, suuri osa Japaniin ja muualle Aasiaan.

Yrityksen juuret ulottuvat vuoteen 1993. Yritys työllistää kolmen maakunnan alueella noin 180 puualan ammattilaista. Anaika Wood Groupin jalostuslaitokset sijaitsevat lähellä raaka-ainelähteitä Iisalmessa, Lieksassa, Joensuun Kiihtelysvaarassa ja Toivakassa sekä nykyään myös Varpaisjärvellä.

Canelco on tullut mukaan Anaikan toimintaan vuonna 1997. Tavoitteena on ollut mahdollistaa yrityksen kasvu.

”Canelco on ollut mukana kehittämässä Anaikaa niin hyvinä kuin huonoina aikoina. Tuki on mahdollistanut jatkuvan kehittämistyön niin tehtailla kuin asiakkaidemme parissa”, toteaa yrityksen toimitusjohtaja Markku Maukonen.

Raaka-aineena Anaika käyttää lähipuuta: Savon ja Keski-Suomen suorarunkoista ja terveoksaista kuusta sekä kiinteää ja kaunisrakenteista Pohjois-Karjalan mäntyä. Puuraaka-aineen jalostetaan sahatavaraksi, höylätavaraksi ja liimapuuksi. Tuotannon sivutuotteena syntyy mm. kutterilastua koti- ja lemmikkieläinten kuivikkeeksi sekä sahanpurua ja haketta paperitehtaiden ja lämpölaitosten raaka-aineeksi.

Anaika Wood Group Ltd Oy:n raaka-ainehankinta perustuu kestävän metsätalouden periaatteisiin. Ympäristön huomioiminen ja puhtaat lähialueen raaka-aineet ovat tärkeitä toimintaa ohjaavia tekijöitä. Ympäristön kuormitusta pyritään pienentämään minimoimalla päästöjä ja energiankulutusta.

Palaa takaisin Omistukset-sivulle

Puu on raaka-aine, joka pitää oppia tuntemaan. Vuosikymmenten kokemus kansainvälisessä mekaanisessa puunjalostusteollisuudessa on luonut vankkumattoman osaamispohjan, jolla tuotetaan korkealaatuisia ja haluttuja tuotteita kaikkialle maailmaan. Pitkäjänteinen kehitystyö ja laaja asiakasverkosto kantavat hedelmää.  

Markku Maukonen, toimitusjohtaja
Anaika Wood Group Ltd Oy

Puutuotteita valmistuu, Anaika Wood Group Ltd Oy.Puutuotteita nipussa, Anaika Wood.