ANAIKA WOOD GROUP ON MYYNYT LIEKSAN KEVÄTNIEMEN JATKOJALOSTULAITOKSENSA BINDERHOLZ NORDIC OY:LLE

Anaika Wood Group Ltd Oy ja Binderholz Nordic Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen Anaikan Lieksan Kevätniemessä sijaitsevan jatkojalostuslaitoksen myynnistä liiketoimintakaupalla. Lieksan jalostuslaitos tuottaa höylätavaraa ja liimapuupalkkia Aasian markkinoille, etupäässä Japaniin. Jalostuslaitoksen kokonaiskapasiteetti on yli 150 000 m3 vuodessa ja se käyttää raaka-aineenaan kuusta ja mäntyä. Laitoksen koko henkilöstö, 35 työntekijää ja toimihenkilöä siirtyy Binderholz Nordicin palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Lieksan jatkojalostuslaitos siirtyy Binderholz Nordicille 1.4.2017 alkaen. Anaika jatkaa tuotantoaan Kevätniemen tiloissa maaliskuun loppuun saakka.

Anaika Wood Group Ltd Oy:n toimitusjohtaja Markku Maukosen mukaan yhtiö keskittää kaupalla toimintojaan:

”Tämä kauppa mahdollistaa yrityksemme muiden laitosten kehittämisen ja tuotantokapasiteetin nostamisen. Japani säilyy jatkossakin Anaikan päämarkkina-alueena. Binderholz Nordicin Kevätniemen saha toimii samalla tontilla Lieksassa ja pystyy näin hoitamaan Lieksan jatkojalostuslaitoksen raaka-ainehuollon kustannustehokkaasti”.

Anaika tulee panostamaan Joensuun Kiihtelysvaaran liimapuupalkkitehtaan kehittämiseen ja Iisalmen Soinlahden sahan tuotannon kasvattamiseen sekä Toivakan sahan sahauksen ja höyläyksen kehittämiseen. Lieksa Timberin pienpuusahaus säilyy jatkossakin osana Anaika Wood Groupia. Lieksaan jää myös Anaikan hallinto, kirjanpito ja laskutus.

Lisätietoja:

Anaika Wood Group Ltd Oy:n toimitusjohtaja Markku Maukonen p. 0400 190062

www.anaika.com

www.binderholz.com

Anaika Wood Group Ltd on suomalainen puunjalostusyhtiö, joka tuottaa sahatavaraa ja jatkojalosteita (höylätavaraa ja liimapuupalkkeja) noin 350 000 m3 vuodessa. Yhtiön päämarkkina-alue on Japani ja muu Aasia. Tuotannosta noin 90 % menee vientiin.

Yhtiön liikevaihto on noin 70 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 150 henkeä.

Uutisarkisto