ANAIKA WOOD GROUPIN TYTÄRYHTIÖ TOIVAKKA TIMBER ON OSTANUT TOIVAKAN PUUTUOTE OY:N LIIKETOIMINNAN

Toivakka Timber Ltd Oy ja Toivakan Puutuote Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen Toivakassa sijaitsevan jatkojalostuslaitoksen ostosta liiketoimintakaupalla. Toivakan jalostuslaitos tuottaa höylätavaraa etupäässä Japaniin. Jalostuslaitoksen kokonaiskapasiteetti on 50 000 m3 vuodessa ja se käyttää raaka-aineenaan kuusta. Laitoksen koko henkilöstö, 7 työntekijää ja toimihenkilöä siirtyy Toivakka Timberin palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Toivakan jatkojalostuslaitos siirtyy Toivakka Timber Ltd Oy:lle 1.4.2017 alkaen.

Anaika Wood Group Ltd Oy:n toimitusjohtaja Markku Maukosen mukaan yhtiö vahvistaa kaupalla sen jatkojalostuskapasiteettia:

”Tämä kauppa mahdollistaa Toivakka Timberin sahalaitoksen kehittämisen ja sen tuotantokapasiteetin nostamisen jatkojalosteissa. Japani säilyy jatkossakin Toivakka Timberin päämarkkina-alueena”.

Anaika Group tulee panostamaan Joensuun Kiihtelysvaaran liimapuupalkkitehtaan kehittämiseen ja Iisalmen Soinlahden ja Lieksan sahan tuotannon kasvattamiseen sekä Toivakan sahan sahauksen ja höyläyksen kehittämiseen.

Lisätietoja:

Anaika Wood Group Ltd Oy:n toimitusjohtaja Markku Maukonen p. 0400 190062

www.anaika.com

www.binderholz.com

Anaika Wood Group Ltd on suomalainen puunjalostusyhtiö, joka tuottaa sahatavaraa ja jatkojalosteita (höylätavaraa ja liimapuupalkkeja) noin 350 000 m3 vuodessa. Yhtiön päämarkkina-alue on Japani ja muu Aasia. Tuotannosta noin 90 % menee vientiin.

Yhtiön liikevaihto on 75 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 160 henkeä.

Uutisarkisto