Canelco irtaantui Alupro Oy:stä – uudet omistajat jatkamaan kasvutarinaa

Alupro Oy:ssä omistajana vuodesta 2006 mukana ollut teollinen sijoittaja Canelco Capital Oy, on 29.1.2021 tehdyllä osakekaupalla irtautunut yhtiön omistuksesta. Alupro Oy:n omistus siirtyi toteutuneessa kaupassa osakeyhtiölle, jossa pääomistajina ovat Jali Prihti ja Ville Kotka yhtiöidensä kautta, sekä Tapio Kärkkäinen, Heikki Raumanni ja Jukka Hämäläinen. Järjestelyllä ei ole vaikutuksia Alupro Oy:n toimintaan tai henkilöstöön.

Canelco Capital kommentoi tehtyä järjestelyä seuraavasti:

”Alupro on viimeisen kymmenen vuoden aikana muuttunut säleikkötoimittajasta yhdeksi Suomen johtavista arkkitehtonisten metallipintojen kokonaistoimittajaksi, jossa  yhdistyy vahva suunnittelu-, tuotanto- ja projektiosaaminen. Uudet omistajat tuovat yhtiöön sekä rakennusalan että kansainvälisen kaupan kokemusta ja näin tehty omistusjärjestely luo entistä paremmat edellytykset yhtiön kasvulle ja kansainvälistymiselle. Uskoaksemme yhtiö sai pitkäjänteisen kotimaisen omistuspohjan, jota pidimme tärkeänä järjestelyä tehtäessä”, toteaa hallituksen puheenjohtajan tehtävät jättänyt Esko Teerikorpi.

Uuden omistajan puolelta järjestelystä sanottua:

” Olemme innostuneita mahdollisuudesta osallistua Alupro Oy:n kasvutarinaan omistajuuden kautta. Alupro Oy on hieno yhtiö, jossa näemme tärkeimpänä voimavarana siellä olevan henkilöstön. Pyrimme auttamaan Alupro Oy:tä kasvattamaan liiketoimintaansa sekä Suomessa, että kansainvälisillä markkinoilla. Tarkoituksemme on päästä tapaamaan yhtiön henkilöstöä Tuusulan tehtaalle mahdollisuuksien mukaisesti vallitsevan koronatilanteen huomioiden.”, totesi uusien pääomistajien puolesta Jali Prihti

Haluamme yhtiönä kiittää Canelco Capitalia pitkäjänteisestä ja merkittävästä työstä yhtiön yhteisessä kehittämisessä tämän päivän teolliseksi toimijaksi. Yhtiö lähtee rakentamaan vankalta perustalta kasvua niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Jukka Hämäläinen, Alupro Oy, +358 50 313 6600

toimitusjohtaja Mikko Kuparinen, Canelco Management Oy, +358 400 606 055

Uutisarkisto