ruotsalainen HANZA ostaa Toolfac Oy:n Suomen klusteriinsa

HANZA Holding AB (publ), joka on listattu First Northissa, on tänään ostanut Toolfac Oy: n (”Toolfac”), korkean teknologian suomalainen valmistaja, joka keskittyy koneistukseen. Toolfacilla on noin 60 työntekijää Iisalmessa. Kauppahinta koostuu käteisosasta, osakeosuudesta ja tulokseen liittyvästä lisäkauppahinnasta.

Toolfac integroidaan HANZAn Suomen klusteriin. Toolfac tarjoaa koneistusta korkealla robotisoinnilla ja sillä on erikoisosaamista hydraulisissa ja pneumaattisissa osissa ja venttiilijärjestelmissä. Toolfac Oy:n 2018 liikevaihto oli noin 8 MEUR, ja liikevoitto oli noin 0,9 MEUR.

”Toolfac sopii täydellisesti hankintastrategiamme – teknologisesti, maantieteellisesti ja osaamisen kannalta”, sanoo HANZA:n konsernijohtaja Erik Stenfors. ”Se on hyvin hoidettu yritys, jolla on erinomaiset asiakassuhteet ja hankinta on tärkeä askel HANZAn kehityksessä.”

”Meillä on ilo nähdä HANZA Toolfacin uudeksi omistajaksi”, sanoo Toolfacin toimitusjohtaja ja yhteisomistaja Pekka Koponen. ”HANZA: n liiketoimintamalli luo täysin uusia mahdollisuuksia Toolfacille, samalla kun se tuo uutta huippuosaamista HANZAlle.”

”Toolfacissa on panostettu kasvuun ja kannattavuuteen vahvasti investoiden viime vuodet”, sanoo Canelco Capital Oy:n partneri Pekka Hietala. ”HANZA saa Toolfacista modernin yrityksen osaksi heidän tulevaisuuden suunnitelmiaan”

Toolfac Oy on kaksinkertaistanut liikevaihtonsa muutamassa vuodessa investoiden vahvasti uudistumiseen ja automaatioon sekä panostamalla vahvasti asiakkuuksiin ja läheiseen yhteistyöhön asiakkaittensa tuotekehitykseen.

 

Lisätietoja antaa: Mikko Kuparinen, toimitusjohtaja, +358 400 606 055, mikko.kuparinen@www.canelco.fi

Uutisarkisto