Bittium osti Mega Elektroniikan

Oulu, 10.11.2016 – Bittium Technologies Oy, Bittium Oyj:n tytäryhtiö, on tänään hankkinut omistukseensa terveydenhuollon teknologiaan erikoistuneen Mega Elektroniikka Oy:n ostamalla 100 prosenttia Remega Oy:n osakekannasta. Mega Elektroniikka Oy on Remega Oy:n täysin omistama tytäryhtiö. Mega Elektroniikka Oy omistaa 28,2 prosenttia terveydenhuollon palvelutarjontaan erikoistuneesta MegaKoto Oy:stä ja on tehnyt sitovat kaupat hankkiakseen omistukseensa 100 prosenttia MegaKoto Oy:n osakekannasta. MegaKoto Oy:n osakkeita koskevat kaupat tullaan toteuttamaan mahdollisimman pian.

Mega Elektroniikka Oy on vuonna 1983 perustettu suomalainen yritys, joka on ISO13485-sertifioitu lääkintälaitevalmistaja. Yhtiö on erikoistunut biosignaalien mittaamiseen kardiologian, neurologian, kuntoutuksen, työterveyden ja urheilulääketieteen osa-alueilla. MegaKoto Oy tarjoaa sydämen rytmihäiriöiden kokonaisvaltaista seurantapalvelua asiakkailleen, joita ovat terveyskeskukset sekä terveyspalveluita tarjoavat yritykset ja sairaalat.

Remega konsernin ja MegaKoto Oy:n vuoden 2015 pro forma liikevaihto oli yhteensä noin 3,1 miljoonaa euroa ja pro forma liikevoitto noin 0,2 miljoonaa euroa. Alustavien ja tilintarkastamattomien laskelmien mukaan hankittujen yhtiöiden vuoden 2016 tammi-lokakuun pro forma liikevaihto oli noin 3,0 miljoonaa euroa ja pro forma liikevoitto noin 0,4 miljoonaa euroa. Liikevaihto tammi-lokakuussa 2016 kasvoi 58 prosenttia verrattuna edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon.  Yhtiöiden palveluksessa on 28 työntekijää ja niiden toimipiste sijaitsee Kuopiossa.

Osakekauppana toteutettavan yritysoston velaton käteiskauppahinta on 8,0 miljoonaa euroa, pitäen sisällään MegaKoto Oy:n osakkeita koskevan kauppahinnan, jota oikaistaan ostettujen yhtiöiden hankintahetken kassavaroihin, velkoihin ja käyttöpääomaan perustuvalla summalla. Edellä mainitun kauppahinnan lisäksi Bittium maksaa myyjille lisäkauppahintana enintään 1,0 miljoonaa euroa sillä edellytyksellä, että hankittu liiketoiminta saavuttaa tietyt taloudelliset tavoitteet 1.1.2017 – 31.12.2018 välisenä aikana. Mahdollinen lisäkauppahinta maksetaan käteisellä tavoitteiden toteuduttua. Kaupalla ei ole merkittävää vaikutusta Bittiumin taseeseen, tulokseen tai taloudelliseen asemaan, eikä se vaikuta yhtiön 3.11.2016 päivätyssä tammi-syyskuun 2016 osavuosikatsauksessa julkistamiin vuotta 2016 koskeviin taloudellisiin näkymiin. Remega konserni ja MegaKoto Oy tullaan raportoimaan osana Bittium Oyj:tä hankintahetkestä lukien.

Kaupan myötä Bittiumin omistukseen siirtyvät sydämen etämonitorointiin keskittynyt Faros-tuoteperhe, aivojen sähköisen toiminnan mittaamiseen keskittynyt NeurOne -tuote, BrainStatus kertakäyttöinen pika-analyysipanta muun muassa epilepsian ja aivohalvauksen tunnistamiseen ja ensihoitoon sekä muita terveydenhuollon teknologiatuotteita. Faros-laitteilla on EU:n lääkintälaitedirektiivin mukainen CE Class IIa -hyväksyntä ja Yhdysvalloissa FDA-hyväksyntä. Megakoto Oy on Valviran hyväksymä yksityinen terveydenhuollon palveluiden tuottaja, jonka sydämen seurantaan tehtyä Kardiolog.fi -palvelua käyttää yli 70 suomalaista terveyskeskusta ja yksityistä lääkäriasemaa.

”Bittiumilla on yli 30-vuoden kokemus langattomassa radioteknologiassa ja tänään tehty kauppa laajentaa meidän teknologiaosaamistamme terveydenhuollon teknologiaan, jossa ollaan yhä enenevässä määrin siirtymässä kohti langattomia ratkaisuja potilaiden monitoroinnissa. Mega Elektroniikan ja MegaKoton tuotteet ja palvelut sekä vahva osaaminen biosignaalien mittausteknologiasta vahvistaa Bittiumin tarjontaa näillä markkinoilla. Yhdessä voimme tarjota terveydenhuollon markkinoille maailman laajuisesti johtavia edistyksellisiä ratkaisuja potilaiden hoitoon niin sairaalaympäristössä kuin kotihoidossakin” sanoo Hannu Huttunen, Bittiumin toimitusjohtaja.

”Tämä kauppa tuo Mega Elektroniikalle laajemman langattoman teknologian osaamispohjan, antaa käyttöömme laajemmat resurssit sekä parantaa mahdollisuuksiamme vastata kasvavien markkinoiden tarpeisiin. Bittiumin vahva tuotekehitysosaaminen yhdistettynä meidän toimialatuntemukseemme ja asiakaskuntaan vahvistaa tuotteidemme kilpailukykyä. ”, toteaa Arto Remes, Remega Oy:n ja Mega Elektroniikka Oy:n toimitusjohtaja ja suurin osakas.

Oulu, 10.11.2016
Bittium Oyj
Hannu Huttunen

Lisätietoja:

Hannu Huttunen
Toimitusjohtaja
Puh. 040 344 3507

Bittium

Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen käyttäen uusimpia teknologioita ja 30-vuoden aikana kertynyttä syvällistä radioteknologian osaamistaan. Asiakkailleen Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja tuotealustoihinsa perustuvia ratkaisuja ja tuotekehityspalveluita. Lisäksi Bittium tarjoaa korkealaatuisia tietoturvaratkaisuja mobiililaitteisiin ja kannettaviin tietokoneisiin. Bittiumin jatkuvien toimintojen vuoden 2015 liikevaihto oli 56,8 miljoonaa euroa ja liikevoitto 2,3 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu NASDAQ Helsingissä. www.bittium.com

Uutisarkisto