Energiaratkaisujen toimittajat KPA Unicon ja Renewa yhdistävät voimansa

Kaksi suomalaista energiaratkaisujen toimittajaa yhdistää voimansa yrityskaupalla, jossa KPA Unicon Group Oy ostaa Renewa Oy:n koko osakekannan.

Järjestelyn tuloksena Suomen ja Euroopan Cleantech-kenttään muodostuu entistä vahvempi, uudistunut toimija, jonka ratkaisut mahdollistavat yhä vastuullisemman, kestävämmän ja kannattavamman energiantuotannon energia-, metsä- ja raaka-aineteollisuudessa.

KPA Unicon tuottaa kokonaisvaltaisia palvelu-  ja teknologiaratkaisuja lämpö- ja voimalaitosprojekteihin laitosten koko elinkaaren ajan. Ratkaisut hyödyntävät sekä bio- että fossiilisia polttoaineita korkealla energiatehokkuudella.  Renewa tarjoaa paikallisia energiantuotantoratkaisuja bio- ja jätepohjaisilla polttoaineilla toimiville lämpö- ja voimalaitoksille.

Yhdistymisen myötä KPA Unicon nousee keskisuurissa lämpö- ja voimalaitoksissa Pohjoismaiden ja Euroopan merkittävimpien toimittajien joukkoon.

”Pystymme jatkossa tarjoamaan asiakkaillemme entistä laajemman teknologiavalikoiman, kattavammat käyttö- ja huoltopalvelut sekä monipuolisemmat rahoitusratkaisut. Autamme asiakkaitamme intohimoisella ja vastuullisella tavallamme menestymään sekä tuemme heitä ympäristöystävällisessä, luotettavassa ja kannattavassa energiantuotannossa”, sanoo KPA Unicon Group Oy:n toimitusjohtaja Jukka-Pekka Kovanen.

Vaaka Partners Oy:n hallinnoimat rahastot ja yhtiön avainhenkilöt ovat olleet Renewan pääomistajia vuodesta 2008.

”Renewa on omistuksemme aikana kasvanut ja kansainvälistynyt merkittävästi. Näemme, että nyt on oikea aika luoda Renewalle seuraava mahdollisuus kehittyä uuden omistajan myötä. KPA Unicon tarjoaa tähän erinomaiset edellytykset”, toteaa Vaaka Partnersin osakas Ilkka Pentikäinen.

Osapuolten tavoitteena on saada yrityskauppa päätökseen tämän vuoden syyskuun loppuun mennessä.

Lisätiedot:

Jukka-Pekka Kovanen, toimitusjohtaja, KPA Unicon Group Oy Puh. 040 511 6234, jukka-pekka.kovanen@kpaunicon.com

Ilkka Pentikäinen, osakas, Vaaka Partners OyPuh. 0400 217 671,  ilkka.pentikainen@vaakapartners.fi

Uutisarkisto