Stairon Group Oy on ostanut turkulaisen Mesekon Oy:n osakekannan

Mesekon Oy:n hankinta tuo Stairon Groupille raskaan koneistuksen ja hitsauksen parasta osaamista

 

Stairon Group on 28.6.2024 allekirjoitetulla kauppasopimuksella ostanut turkulaisen Mesekon Oy:n. Konsernin palveluvalikoimaa merkittävästi laajentavan kaupan jälkeen Stairon Groupin liikevaihto on noin 25 miljoonaa euroa ja henkilökuntaa on noin 150.

Stairon Groupille merkittävä yrityskauppa laajentaa konsernin palveluvalikoimaa ja kasvattaa erikoisosaamista, jotta nykyisiä ja uusia asiakkaita voidaan palvella entistä tehokkaammin ja laajemmin palvelukokonaisuuksin. Yritysten yhteinen kokoluokka on merkittävä ja mahdollistaa kasvun sekä koti- että vientimarkkinoilla. Henkilökunnan osaamiset ja laitekannat täydentävät toisiaan ja mahdollistavat entistä suurempien asiakaskokonaisuuksien hallinnan. Kaupan yhteydessä on sovittu merkittävästä investointiohjelmasta yhteisten toimintojen vahvistamiseksi.

 

Stairon Groupin toimitusjohtaja Timo Kylä-Nikkilä:

”Pitkään valmisteltu kauppaprosessi saatiin iloksemme maaliin ennen kesälomakautta ja pääsemme jatkamaan yhdessä täysin voimin elokuussa. Kauppa taitaa olla erityisen onnistunut, sillä sekä ostajat että myyjät ovat erittäin tyytyväisiä lopputulokseen. Toivotamme Mesekonin lämpimästi tervetulleeksi osaksi kehittyvää Stairon Group -konsernia. Sekä Staironilla että Mesekonilla on poikkeuksellista erikoisosaamista, jota lähdemme jatkokehittämään yhtenä tiiminä, yhteisillä toimintamalleilla ja tavoitteilla. Muodostuva kokonaisuus on palveltavien asiakastoimialojen ja tuotannontekijöiden määriltään poikkeuksellinen koko toimialallamme. Saamme kaupan myötä modernia raskasta koneistuskalustoa ja sen myötä meillä on samassa yhtiössä käytännössä kaikki asiakkaidemme tarvitsemat tuotannontekijät.

 

Timo Nättiaho, Mesekonin nykyinen toimitusjohtaja ja toinen entisistä omistajista siirtyy Stairon Groupin palvelukseen myyntijohtajaksi sekä jatkaa Mesekonin toimitusjohtajana siirtymäajan syyskuun loppuun, jonka jälkeen tehtävä siirtyy Kylä-Nikkilälle.

Timo Nättiaho:

”Olimme yhtiökumppanini Turkka Kankareen kanssa miettineet jo tovin yrityksen omistusratkaisuja, ja tämä ratkaisu mahdollistaa myös toiveemme yrityksen jatkuvuudesta ja kehittymisestä. Yrityskauppaa edisti se, että Staironin ja Mesekonin liiketoiminnan tavoitteet, yrityksien arvot ja toimintatavat vastaavat toisiaan. Ja mikä tärkeää tulevaisuuden kannalta, yritysten osaaminen ja asiakaskunnat täydentävät toisiaan. Henkisesti oli todella tärkeää, että uusi omistaja sitoutuu jatkamaan Mesekonin liiketoimintaa omana yrityksenä sekä pitämään koko osaavan henkilöstömme. Enkä malta olla iloitsematta henkilökohtaisella tasolla siitä, että saan Stairon Groupin uutena myyntijohtajana tuoda konserniin pitkäaikaista konepaja-alan ja viennin osaamista.”

 

Pekka Hietala, Stairon Group Oy:n hallituksen puheenjohtaja

”Olen erittäin tyytyväinen tähän yritysjärjestelyyn ja toivotamme avosylin Mesekon Oy:n osaksi Stairon Group -konsernia. Suomi tarvitsee kasvuyrityksiä myös perinteisiltä toimialoilta ja voimia yhdistämällä näitä myös syntyy. Stairon Group edustaa Canelcon teollisessa moniala-konsernissa Teolliset Palvelut -liiketoiminta-aluetta ja nimenomaan palveluiden kehittämisen kautta kannustamme yrityksiämme kasvuun.”

 

 

Viime viikkoina monet konepajayritykset ovat antaneet positiivisia tulosvaroituksia. Hiljalleen elpyvä talous ja korkojen laskukäänne euroalueella näyttävät saaneen asiakkaat aktivoitumaan.

 

”Stairon ja Mesekon ovat menestyneet matalasuhdanteessakin. Minulla ei ole epäilystäkään, etteikö yhdistyvien yhtiöiden osaava henkilökunta ja ajanmukainen laitekanta tekisi Stairon Groupista entistä halutumman kumppanin laatuun ja vastuullisuuteen luottaville asiakkaille”, Kylä-Nikkilä päättää.

 

Mesekon jatkaa toimintaansa pitkäaikaisella vuokrasopimuksella nykyisissä Itäharjun toimitiloissa ja Stairon Pansion 15.000 m² modulaarisella tehtaalla. Konserniyritykset jatkavat toimintaa nykyisillä nimillään. Yhtiöt alkavat käyttää yhteisiä toiminnan- ja materiaalinohjausjärjestelmiä sekä yhteistä talous- ja henkilöstöhallintoa, mutta kaupalla ei ole yhtiöissä negatiivisia henkilöstövaikutuksia.

Lisätiedot

Timo Kylä-Nikkilä, toimitusjohtaja, Stairon Group Oy

050 574 1142

timo.kyla-nikkila@stairon.fi

 

 

Timo Nättiaho, toimitusjohtaja, Mesekon Oy

0400 877 897

timo.nattiaho@mesekon.fi

 

Pekka Hietala, hallituksen puheenjohtaja, Stairon Group Oy

0400 606 026

pekka.hietala@canelco.fi

Uutisarkisto