Lemtapes Oy ostaa Emport Oy:ltä Liimalanka –liiketoiminnan

Lempäälään perustettu Lemtapes Oy on ostanut Harkkien perheen omistamalta Emport Oy:ltä liimalanka –liiketoiminnan 30.11.2015 allekirjoitetulla kauppasopimuksella ja Emport Oy:stä tulee myös Lemtapes Oy:n osaomistaja yhdessä Canelco Capital Oy:n hallinnoiman Pikespo Invest Oy:n ja avainhenkilöiden kanssa. Emport Oy jatkaa Harkkien omistuksessa levytuotteiden maahantuontia sekä jälleenmyyntiä.  

Liimalanka -liiketoiminta on sekä vaneri- että pakkausteollisuudessa ollut viime vuosina kasvavaa ja tilauskanta on vahva molemmilla liiketoiminta-alueilla. Lemtapes Oy pyrkii laajentamaan operatiivista toimintaa panostaen vahvasti mm. uusien markkinoiden avaamiseen ulkomailla; kasvua ja kehitystä nähdään varsinkin pakkausteollisuuden tuotteiden 
puolella. Omistusjärjestelyn avulla uskotaan saavan lisävauhtia edelleen liiketoimintojen kehittymiselle.

– Viime vuonna liimalankatoiminta teki hyvän tuloksen, ja meillä on erinomaiset edellytykset jatkaa samalla tiellä. Omistuspohjan laajentamisen myötä meillä on entistä paremmat edellytykset harjoittaa kannattavaa liiketoimintaa, kehittää toimintojamme ja kasvattaa markkinoitamme, kertoo Lemtapes Oy:n toimitusjohtaja Sami Liponkoski.

– Toimintamme on aina perustunut pitkäaikaisiin asiakassuhteisiin ja pitkäjänteisesti yhdessä tehtyyn tuotekehitystyöhön. Nyt toteutettu järjestely vahvistaa Lemtapes Oy:n edellytyksiä kehittää ja toimittaa asiakkaittemme kannattavuutta parantavia tuotteita ja palveluja. Emport Oy:ssä toteutetaan samalla sukupolvenvaihdos ja Emportin keskittyessä selkeämmin levytuotteisiin pystymme keskittymään paremmin asiakkaiden tarpeisiin tällä puolella, sanoo Emportin perustaja ja Lemtapesin hallituksen jäsen Pekka Harkki.

– Emport Oy on hienosti hoidettu ja johdettu perheyritys, ja on ilo saada jatkaa yhdessä uuden omistajakunnan kanssa nyt tämän liimalanka liiketoiminnan kasvattamista ja kehittämistä, toteaa Lemtapes Oy:n hallituksen puheenjohtaja / Canelco Capital Oy:n sijoitusjohtaja Pekka Hietala.

Lemtapes Oy valmistaa ja myy pakkausteollisuudessa käytettäviä vahvike- ja repäisyteippejä sekä vaneri- ja huonekaluteollisuudessa käytettäviä lanka- ja teippituotteita. Yhtiö toimii kansainvälisillä markkinoilla ja sen liikevaihdosta tulee yli 70% viennistä. Yhtiö on perustettu jatkamaan Emport Oy:nliimalanka – liiketoimintaa. Pikespo Invest Oy on vuonna 1985 perustettu pääomarahasto, jonka hallinnoinnista vastaa Canelco Capital Oy.

Pikespo Invest Oy tekee sijoitusstrategiansa mukaisesti vähemmistösijoituksia pääasiassa Pirkanmaan ja Hämeen 
alueen pk-yrityksien omitusjärjestelyihin ja sukupolvenvaihdoksiin. Sijoitustoiminnassaan se keskittyy pk-yritysten yrittäpolven vaihdoksiin, johdon yritysostoihin ja muihin yritysjärjestelyihin

Lisätietoja yritysjärjestelystä antavat: 
Sami Liponkoski, toimitusjohtaja, Lemtapes Oy, puh. 040 8422470
Pekka Hietala, hallituksen puheenjohtaja, Lemtapes Oy / sijoitusjohtaja Canelco Capital Oy puh. 0400 606 026
Pekka Harkki, perustaja, Emport Oy, puh  040 505 2347
Mikko Kuparinen, toimitusjohtaja, Canelco Capital Oy, 0400 606 055

Uutisarkisto