ANAIKA WOOD GROUP LTD OY ON OSTANUT FINE-PINE OY:N

Puunjalostusyritys Anaika Wood Group Ltd Oy on ostanut Lapinlahden Varpaisjärvellä toimivan liimalevytehdas Fine-Pine Oy:n koko osakekannan Raimo Kainulaiselta, Canelco Capital Oy:ltä ja Ylä-Savon Pääomarahasto Oy:ltä.

Fine-Pine sopii hyvin Anaikan jalostusstrategiaan. Fine Pine on jo pitkään toiminut Anaikan liimalevytuotteiden sopimusvalmistajana joten nyt toteutettu järjestely on luonteva jatko yhteistyön tiivistämiseksi entisestään. ”Fine-Pine palvelee hyvin Soinlahden sahan ja Lieksan sahan puutavaran jatkojalostusmahdollisuuksia”, kommentoi Anaika Wood Groupin toimitusjohtaja Markku Maukonen.

Anaika Wood Groupin tuotteita ovat saha- ja höylätavara sekä liimapuupalkit ja -levyt. Tuotteista noin 90% menee vientiin, suurin osa Japaniin ja muualle Aasiaan. Yrityksen muut jalostuslaitokset sijaitsevat Iisalmessa, Lieksassa, Joensuun Kiihtelysvaarassa ja Toivakassa. Anaikan liikevaihto tavoittelee tänä vuonna 120 milj. euroa. Anaikalla on kaupan myötä noin 180 työntekijää, kun myös Fine-Pinen kaikki 20 työntekijää siirtyvät yhtiön palvelukseen.

Lisätietoja:

Anaika Wood Group Ltd Oy:n toimitusjohtaja Markku Maukonen puh. 0400-190 062

Canelco Capital Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kuparinen puh. 0400-606 055

Uutisarkisto