Marvaco jatkaa laajentumista Ruotsissa ja panostaa kasvuun Pohjoismaissa

Ruotsin Sunnessa ja Örebrossa toimiva FlexoPartner on korkean osaamisen sekä palvelutason pakkausrepro ja fleksopainolaatan valmistaja. 13 henkilöä työllistävä yritys juhli 20-vuotista taivaltaan syksyllä 2014. Yhtiön liikevaihto on 2,0 M€ ja toiminta on kannattavaa.Yrityskaupan myötä FlexoPartner AB tulee Marvaco AB:n tytäryhtiöksi 1.3.2015 alkaen. Entiset omistajat ja työntekijät osallistuvat konsernin toiminnan kehitykseen. Yrityksen toimitusjohtaja Leif Backman jatkaa FlexoPartner AB:n toimitusjohtajana. Marvaco AB:n toimitusjohtajana jatkaa Mats Lind, joka vastaa konsernin Ruotsin toiminnoista maajohtajana.

– Marvaco on arvostettu ja palkittu alan laatujohtaja, joka on meille tuttu jo vuosien varrelta. Uskon, että liittyminen Marvacoon tarjoaa meille mahdollisuuden kasvattaa ja jalostaa toimintaamme, kertoo Leif Backman.

– Investointien taustalla on tarve palvella useassa maassa toimivia pakkausalan brändi- ja painoasiakkaita riittävällä kapasiteetillä. Kauppa lisää konsernin tuotanto- ja kehitysresursseja sekä vahvistaa Marvacon toimintoja Ruotsissa erityisesti aaltopahviteollisuudessa. Yhteistä FlexoPartnerissa sekä Marvacossa ovat toimialan johtava laatu ja menestyksekäs asiakasyhteistyö, toteaa Marvacon toimitusjohtaja Kai Lankinen.

Myös Marvacon brändimyynnin johtaja Herkko Mali on tyytyväinen yrityksen resurssien kasvuun ja kykyyn vastata isoihin kansainvälisiin ulkoasuntoteutuksiin. Marvacon palvelut brändeille on vastaanotettu erittäin hyvin ja yhä useampi yhteistyökumppani hyödyntää Marvacon palveluja pohjoismaisesti laajemmin kuin koskaan.

– Ruotsin maajohtaja Mats Lind iloitsee, että yrityskauppa ja kapasiteetin lisäys tukee ja vahvistaa Marvacon toimintoja entisestään. Kun kaksi pitkän historian omaavaa ja korkeasta laadustaan tunnettua yritystä yhdistää voimansa, niin konserni pystyy tarjoamaan riittävän kapasiteetin ja korkean palvelutason koko Skandinavian pakkausteollisuudelle.

– Yhtiöllä on molemmissa maissa kattavat pakkausten ulkoasun toteutusresurssit ja fleksolaattatuotannossa modernit Full HD -täysteräväpiirtolaitteistot sekä osaava tekninen asiakaspalvelu. Tiimien välillä tehtävä yhteistyö sekä laajentaa näkemystä että nopeuttaa asiakkaiden palvelutarpeisiin vastaamistamme, täydentää Marvacon tuotantojohtaja Marko Valkamo.

Alkuvuoden aikana Marvaco-konserni on investoinut painolevyjen tuotantokapasiteetin kaksinkertaistamiseen Suomessa ja Ruotsissa, mikä vahvistaa yrityksen asemaa Pohjoismaiden johtavana painopinnan valmistajana pakkausalalla. Investointien lisäksi Marvaco rekrytoi parhaillaan myös uusia työntekijöitä.

Marvaco Oy (www.marvaco.fi) on Pohjoismaiden johtava pakkausten ulkoasun toteutukseen ja painopinnan valmistukseen erikoistunut yritys. Yhtiö toimii kuudella paikkakunnalla Suomessa ja Ruotsissa. Marvacon runsas 80 reproammattilaista käsittelee noin 25.000 pakkausaineistoa vuosittain ja konserniyhtiöiden liikevaihto on 10,5 miljoonaa euroa. Marvacon omistavat toimiva johto, avainhenkilöt sekä pääomasijoittaja Canelco Capital Oy:n (www.canelco.fi) hallinnoima rahasto.

LISÄTIETOJA:

Kai Lankinen, Marvaco Oy, toimitusjohtaja, puh. +358 50 427 7616, kai.lankinen@marvaco.fi sekä yrityksen kotisivut www.marvaco.fi

Jouko Pelkonen, hallituksen puheenjohtaja, puh. +358 40 556 2387jouko.pelkonen@www.canelco.fi

Uutisarkisto