KPA Unicon ja Rantotek Oy tiiviissä yhteistyössä vuoteen 2018

Rantotek Oy ja KPA Unicon Oy ovat 22.12.2017 sopineet liiketoimintakaupasta, jossa KPA Unicon Oy luovuttaa Pirkkalan projektisuunnittelutoiminnan henkilöstön Rantotekille. Kaupan myötä 6 henkilöä on siirtynyt 1.1.2018 Rantotekin palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Järjestely on osa KPA Uniconin kehitysstrategiaa, jossa sisäiset suunnittelutoiminnot keskitetään ydintekemiseen ja alihankintayhteistyötä tiivistetään kumppaneiden kanssa. Toteutunut kauppa on luonteva jatkumo KPA Uniconin ja Rantotekin jo pitkään jatkuneelle hyvälle yhteistyölle energiatuotantoratkaisuiden parissa.

”Kaupan myötä Rantotekin osaaminen vahvistuu erityisesti kattilalaitossuunnittelussa ja kauppa on tärkeä osa Comatec Groupin strategian toteutusta, jossa panostetaan vahvasti projektiliiketoimintaan”, kertoo toimitusjohtaja Jouni Tuononen, Rantotek Oy.

”Tavoitteenamme on kohdentaa omat resurssimme ydintekemiseemme asiakkaidemme energiantuotannon ratkaisu- ja palvelutoimituksissa. Keskitämme suunnitteluresurssejamme perussuunnitteluun sekä suunnittelun koordinointiin omissa suunnittelutoimipisteissämme Pieksämäellä, Kuopiossa ja Helsingissä. Tämän tavoitteen saavuttamisessa tarvitsemme kumppanuuksia. Olemme tehneet Rantotekin kanssa pitkään yhteistyötä ja sen kokemuksen turvin uskomme, että tämä liiketoimintajärjestely palvelee kaikkia osapuolia”, toteaa toimitusjohtaja Teemu Koskela, KPA Unicon.

Comatec Groupiin kuuluva Rantotek Oy on energia-alan taitaja, jonka erikoisosaamisalueena ovat erityisesti höyrykattilalaitokset, korkeapaineputkistot ja -säiliöt. Rantotekin palvelut muodostuvat osakokonaisuuksista kuten prosessisuunnittelu, lämpötekninen mitoitus, lujuustekniset analyysit ja mitoitukset, laite- ja laitossuunnittelu sekä vaatimustenmukaisuuden arviointidokumentaatio. Nämä osa-alueet muodostavat kokonaisuuden kattilalaitosinvestoinnin toteuttamiseksi perustamispäätöksestä käyttöönottoon.

KPA Unicon tuottaa elinkaaripalveluja vastuulliseen kaukolämmön, höyryn ja sähkön tuotantoon. Yritys on perustettu vuonna 1990 ja on toimittanut yli 300 biomassa- sekä yli 2000 öljy-kaasukäyttöistä laitosta Suomeen ja kansainvälisille markkinoille. Konserni työllistää noin 250 energia-alan ammattilaista ja sen liikevaihto oli vuonna 2017 noin 80 MEUR ja tulos vahvasti positiivinen. Yritys koostuu emoyhtiö KPA Unicon Group Oy:stä ja sen tytäryhtiöistä KPA Unicon Oy:stä Suomessa sekä kansainvälisistä tytäryhtiöistä Ranskassa, Venäjällä, Ukrainassa, Kroatiassa ja Chilessä. Yhtiön päätoimipaikka on Pieksämäellä ja energiateknologiaa valmistavat tehtaat Kiuruvedellä sekä Lapualla.

Uutisarkisto